Vrijdag Zindag nr. 63

2 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 63

 1. Dag André,
  “In deze zee verzinken mijn gedachten” zegt een versregel in een mij dierbaar lied in en buiten de lijdenstijd.
  Ook ik ben gefascineerd door en worstel met Godsbeelden. Mijn gedachten komen alleen tot rust wanneer ik denk aan het dubbele liefdegebod. Daar zouden we onze hoofden, harten en handen zo vol aan moeten hebben, dat er weinig tijd overblijft voor het spelen met Godsbeelden. Ook denk ik vaak dat aan de vraag: “Waar is God?” de vraag “Adam, waar zijt gij?” is voorafgegaan.
  Jouw slotzin, die ik van harte ondersteun, zie ik dan ook in het perspectief van “Nimmer dralen, immer intens werken, tot Gods eer”. Al struikelend, want, o dat menselijke tekort.
  Gezegende Paasdagen

 2. Het beschreven Godsbeeld past geheel in het beeld dat zich gaandeweg in mij is gaan nestelen, vooral de titel meervoud-GOD. Het is ooit ermee begonnen dat ik de letters van GOD heb vertaald in: GevenOntvangenDelen en veel later las ik een andere nog mooiere vertaling GroteOnbekendeDimensie. Steeds weer mooie gedachten om daarover met mijzelf in gesprek te gaan en te filosoferen, vooral tijdens mijn pelgrimstochten, een ware metgezel!

  De meervoud-GOD omschrijf ik verder als een Mysterie, Energie, Licht, Liefde, Kracht, een uitleg die ik in mijn dagelijks leven steeds weer heel eenvoudig kan toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 32 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.