Vrijdag Zindag nr. 56

3 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 56

  1. Beste André,
    Een zeer actuele druppel. Het opmerkelijke van de Globalisering is dat we, van deelnemers aan een cultuur, toeschouwers zijn geworden. Soms tragische, zoals nu. We staan er bij en kijken er naar, we bidden en steunen financieel de hulpverleners. Voor “Zo doen wij dat hier niet” en “Zo zijn onze manieren” is de wereld toch te groot.
    Hartelijke groet,
    wim

  2. Geweldig, André. Als wij mensen maar niet te snel denken dat we al wereldburgers zijn omdat we soms een beetje kosmopolitisch denken en zijn. Daar zit veel zelfoverschatting in. Onlangs een artikel gelezen over de aandacht voor lokaalcoloriet in bijv. dialecten en streektalen.
    Een kwestie: komen de aliens van een andere planeet nu ook in het vizier, of vallen ze buiten de antropologie omdat het misschien wel levende wezens maar geen mensachtigen zijn? Komt er ooit zoiets in het vizier als een interstellaire ‘antropologie’? Flauwe vraag. Maar leuk gedachtenspeeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 32 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.