Vrijdag Zindag nr. 53

4 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 53

 1. Dag André,
  Ook deze druppel dooft, gelukkig!, de gloeiende plaat van het denken niet,
  Zomaar twee vragen: zou het geen aanbeveling verdienen onderscheid te maken tussen “betekenis” en “zin”? Bijvoorbeeld: de betekenis van een wet is duidelijk, maar geldt dat ook voor de zin ervan?
  Hiermee samenhangend de vraag of het niet verstandig zou zijn behalve het opleggen van betekenis het accepteren ervan te onderscheiden. Met andere woorden, niet alleen aandacht te hebben voor Macht, maar ook voor Gezag.
  Groet,
  Wim

 2. Enkele jaren geleden heb ik een (pelgrims)tocht van slechts 58 km gemaakt van ‘bron tot monding van de Geul’. Geinspireerd door de stroom van dit riviertje kwamen mijn gedachten op mijn persoonlijke levensstroom beschreven in een autobiografisch essay “Mystiek” onder andere over:

  Zingeving
  Wij mensen, als wezen, zijn ten diepste, soms voortdurend op zoek zijn naar ‘betekenis’. Om die betekenis te kunnen ontdekken is de vraag ‘heeft het leven zin’? Ja, het heeft zeker zin, als wij er naar streven zelf ‘zin’ aan het leven te geven. Vervolgens gaat dan ook het proces van ‘betekenis geven’ verder groeien. Het heeft voor mij niet alleen mooie en bijzondere, maar ook waardevolle inzichten gegeven in mijn levensstroom tot nu toe en die voelen steeds weer als cadeautjes.

 3. Ik probeer uit te vinden of betekenisvolle gesprekken ook zinvolle gesprekken zijn. Waar gaan die dan over? De betekenis of de zin van mijn leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.