Vrijdag Zindag nr. 36

2 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 36

 1. Dag André,

  Een disclaimer had niet misstaan: “Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval. Ik noem deze Druppel niet voor niets een Sprookje”.

  De verleiding is natuurlijk groot om uit het sprookje te stappen en te zeggen: “Zeg Prinses, waarom adviseert U Uw Moeder – in geval van een regerend vorstin – of Uw Vader – in geval van een regerend vorst niet om de Hofkapelmeester te ontslaan en een niche in de Markt van Holle Vaten te zoeken? Waarom verplicht Uw ouder de hovelingen niet de helft van hun tijd aan maatschappelijke dienstverlening te besteden en waarom verkoopt Uw ouder niet wat boten, schilderijen en paleizen om de onderkant van de samenleving te verheffen? Ook in een Sprookje vullen praatjes geen gaatjes en is niet alles goud wat er blinkt. Denkt u daar eens over na Hoogheid. Uw verontwaardiging is prijzenswaardig maar toch ook wat goedkoop.”

  Maar ja, dan moet Prinses Goudlokje natuurlijk wel op de Druppel-verzendlijst staan!
  Met hartelijke groet,
  wim

 2. Helaas, die kapelmeester is niet wég te krijgen. Het volk vertrouwt hem niet, maar vindt zijn muziek zo rustgevend en hij is zo goedlachs! Bovendien heeft het volk in meerderheid geen zin zijn vrijheid op te geven. Hún vrijheid: in de linkerhand een glas bier, middenin wat verdovend spul, en rechts het mobieltje. Wat wil je eigenlijk nog meer? Anderhalf procent?
  Jan

  O, ja en áls de kapelmeester van de Bühne valt, valt hij naar Boven. En het blondje? Piekharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.