Vrijdag Zindag nr. 34

3 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 34

 1. Dag André,
  bevinden we ons, op wereldschaal en nationaal, in de marge van of zitten we midden in de crises? Of bedoel je te zeggen dat we op een punt zijn aangekomen waarop we over de rand van het bestaan geduwd dreigen te worden? Door machten en krachten die zichzelf en niet de ander zoeken?
  Opnieuw hangt veel af van mensen die het aandurven om te zeggen: “Om niet te verzuipen zullen we samen moeten pompen, en een nat pak en regelmatig onderuitgaan voor lief moeten nemen”. Zolang het eigen gelijk gevoed wordt door eigen belang en door angst van de achterban voor positie- dus machtsverlies zullen we, elk op onze eigen manier, met Jan de Koning (ARP, weet je nog wel oudje?) moeten zeggen “Als het niet kan zoals het van jullie moet, moet het maar zoals het volgens ons kan” bij het presenteren van “Spelregels om Dood Spel te Reanimeren”.
  Of het lukt?

  Wagen is winnen
  Schiet men niet dan mist men doel
  Hoop blijven voeden

  Met hartelijke groet,
  Wim Noomen

  • Het lijkt er inderdaad op dat de tussentijd steeds geprolongeerd wordt. Je ziet meer machtsvertoon dan margegedrag. Ik zet die mooie antropologentheorie over de marge toch nog niet bij het oud vuil. In vroegere tussentijden keerde de wal het schip, en kreeg creativiteit ruimte. Dus ja, hoop blijven voeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 32 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.