Vrijdag Zindag nr. 17

2 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 17

 1. Ja, André, er zit nogal wat vermoeiends in al die snelle soundbites en mooie verhalen die mensen hopen en denken te kunnen leiden naar vooral identiteitsachtige posities. Waar een eerdere verzuiling al wat meer inzicht bood in die driehoek, lijken we, gegeven de versplintering vandaag, meer overgeleverd aan slimme spindokters en hun framingtrucs.
  Benieuwd waar het op uit draait! Met de hoop en ook de indruk dat het complete tableau van partijen en partijtjes langzaam in beweging is door signalen van binnen (schandalige fouten) en van buiten (klimaaturgentie etc.).

  Groet, Dick

 2. Dag André,
  Je vraagt nogal wat van de kiezer, nu die met zoveel driehoeken wordt geconfronteerd. Máár is het nu wel zo erg verschillend vergeleken met “vroeger”?
  De combinatie “Goede Look” en “Vlotte Babbel” is en blijft voor het trekken van stemmen een interessant fenomeen. De beet door de hond of de kat ook, voor kiezers die meer waarde hechten aan de onderbuik dan aan de bovenkamer. Wel blijft het de moeite waard om, door middel van onderwijs bijvoorbeeld, aandacht te besteden aan het verschil tussen “de geïnformeerde burger” en “de zichzelf informerende burger”. De interviews met jongeren stemmen mij overigens optimistisch. Er is nog hoop!!!

  Groet,
  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 32 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.