Vrijdag Zindag nr. 15

2 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 15

 1. Dag André,
  Dat is weer een klare druppel. Hoewel, is er wel sprake van een samenspel van betekenisgeving en machtsvorming? Is het bij verandering of continuïteit niet veeleer zo, dat Macht de regels van het Spel dicteert en dat alleen Tegenmacht de continuïteit van de Macht kan doorbreken, en dus het Spel en zijn regels kan veranderen? “Verandering is continuïteit, stilstand achteruitgang” blijft een boeiende gedachte, maar laat de vraag: ‘Continuïteit waarvan?’ buiten beschouwing.
  Daarom hoop ik op het verbreken van de continuïteit van het neoliberale machtsdenken!
  Met hartelijke groet,
  Wim Noomen

 2. De vraag ‘hollen of stilstaan’, heb ik achter mij kunnen laten. Ik pelgrimeer naar een stip op de horizon en op dat punt concentreer ik mij, wetende dat ik als mens ook wel eens zal afdwalen, toch steeds weer terug naar die concentratie.
  Het is voortgekomen uit een ervaring van de ‘buitenkant’ of wel ‘geld en macht’. Om die buitenkant te kunnen verlaten is een (soms) moeilijk en lang proces. Toch heb ik dat kunnen volhouden om bij mijn ‘bron’ uit te komen en ook nog eens kunnen laten stromen, en nog steeds. Tijdens die weg en in die stroom heb ik ‘betekenisgeving’ mogen en kunnen ontdekken, nu een welkome metgezel geworden.
  Met dat gegeven meander ik, zoals een riviertje soms ook op een rustige en voldane wijze haar richting vindt, naar het groter geheel, met onderweg de soms complexe en paradoxale situaties. Kortom betekent dat ‘levenskunst in optima forma’!

  Vrede en alle goeds
  Jan Veltman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.