Vrijdag Zindag nr. 126

5 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 126

 1. Goed stuk, André. Misschien een beetje veraf voor velen die niet met het terrein bekend zijn. Ben zojuist begonnen aan boek van Sinan Cankaya over zijn vele identiteiten. Je column raakt ook aan mijn studie- en werkgebied, waarin ik in mijn laatste werkende jaren steeds meer bezig was met kennis van en onderzoek naar bijv. hindoes en moslims in Nederland en met name hun positie in de geestelijke verzorging in ziekenhuizen en bij justitie.

 2. Echt heel interessant om weer in een nutshell de anthropologische werkwijze te zien passeren.
  Toevallig lees ik in de Pastorale kring in Utrecht het boekje: “Goed gereedschap is het halve werk” van het theologisch echtpaar Kees en Margriet van der Kooi, beide betrokken bij de geestelijke verzorging in tehuizen enz.. Hier is het gereedschap het gebruik van de theologische wetenschap om een zuivere ingang te vinden naar mensen achter hun verwardheden, kommer en kwel.
  Ik werd ook weer enthousiast van de theologische professionele benadering die dan in een keer raak moet zijn in onvoorziene contacten.

 3. Het dialoogje van vandaag……verdient een tegeltje. Of nog liever een poster in elk bushokje. 😉 Confronterend en een mooi begin voor een goed gesprek. Dank.

 4. re-unie

  de kijker bekeken
  bij elkaar
  unieke bobbel
  blijk van herkenning
  weet de hazen te lopen

  diversiteit maakt een!
  mis leider door zien
  reinigend
  als Jericho vallen opinie leugenaars
  valse profeten

  zieners zien, aanrichten, oprichten, richten
  rechtend troostend
  vlucht en toevlucht
  een kijk op noorderlicht
  een advent

  Paul Letterie sr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 32 MB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.