Vrijdag Zindag nr. 122

2 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 122

 1. Zouden complottheorieën, althans de weinige meer ingenieuze daaronder, ook als Culture Fiction worden beschouwd? Niet bepaald door geschoolde antropologen of hun nazaten geschreven, maar wel met een verleidelijk realiteitsgehalte van ‘het zou best zo kunnen zijn als je maar goed leert kijken’. Dan wordt de eigenlijke vraag: ‘wie kijkt er nu eigenlijk goed?’. Wie heeft de vereiste geschoolde en zo min mogelijk vooringenomen blik of waarneming, zoals antropologen die moeten oefenen? In ieder geval ken ik in mijn nabijheid personen die vinden dat zij beter geschoold zijn in kijken en ordenen van de waargenomen gegevens dan de meeste anderen, die zij gewoon lui of misleid vinden. Ene Wladimir P. in een groot Oost-Europees land beschouwen zij als de redder van de christelijke cultuur en de waarden van het Avondland, die helaas wordt tegengewerkt door Duistere Machten, zoals dat meestal het geval is met Messiassen. Dus…? Ach…’ja wist ik het maar’, zongen we vroeger in een Sinterklaasliedje.

 2. Utopia

  UTOPIANEN vieren
  een feest
  5 wijzen en 5 dwazen
  maagden met een olielamp
  Jij wel ik niet

  van mij is van jou
  is gedeelde smart halve smart?
  opdrogende hoop

  mijn tranen de jouwe?
  zie ik je in een spiegel
  mijn hoop en troost
  bruid en bruidegom
  trompetten schallen
  op weg naar beelden en verbeelden
  naar oneindige stilte
  ons voorland?

  nee
  jouw land is mijn land
  er af
  of
  mijn land is ook het jouwe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.