Vrijdag Zindag nr. 112

3 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 112

  1. Ik kan me in jouw verhaal uitstekend vinden. Ik ben een ervaringstheoloog, die wel eens gebruik maakt van definities om het onuitsprekelijke ter sprake te kunnen brengen. Daardoor is het mogelijk het gemeenschappelijke in verschillende basis-talingen van religies te bekijken. In de praktijk: Ik heb nu twee dames met een hoofddoek, die mijn ondergoed en kousen komen verversen. Het is interessant hoe ik in de ontmoeting, over de grenzen heen, veel kan herkennen van hun gevoelens/ervaringen binnen hun religieuze / godsdienstige praxis.
    Maar de ontmoetingen met andere jonge verzorgenden weerspiegelen de snelheid waarmee een samenleving ontstaat waarin mensen zonder grond of bron leven, of zich aan de machten uitleveren (de digitale controlestaat). Dat verontrust mij. De poëzie verdwijnt…de regels nemen het over.

    Groet, Jan.

  2. Je tekst is me uit het wetenschappelijke en zeer persoonlijke hart gegrepen, André. Karl Barth vond religie eigenlijk afgoderij. Maar dat is zo’n streng gelovig criterium dat het daardoor zelf weer tot religie is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.