Vrijdag Zindag nr. 14

Eén gedachte over “Vrijdag Zindag nr. 14

 1. Dag André,
  Een interessante doordenker aan het eind van deze Druppel. Ik kom er niet uit, want hoe weet ik dat ik iets niet weet? Wat is de kenbare werkelijkheid, of gaat het bij niet-weten uitsluitend om wat niet te zien en wat niet te horen is met ogen en gehoor? Het zichtbare en het hoorbare zijn door technologisch ontwikkelingen in de loop der tijd zeer verruimd, tot en met het zien van het Zwarte Gat, maar elke keer komt ook de vraag terug of de smart van het niet-weten navenant toeneemt. Hoever willen we gaan om die smart te helen? Hoeveel willen we investeren in het onderzoeken van een alternatief, wanneer de situatie waarin we leven om voortdurende reparatie en onderhoud vraagt?
  Ik houd geen pleidooi voor de nuttigheid van kennis, want wat onnutte kennis lijkt kan veel potentie hebben, maar ik denk wel dat we ons af en toe de vraag naar prioriteiten mogen stellen, en moeten proberen vanuit de verwondering te leven zonder belast te worden door noties als beheersbaarheid en maakbaarheid.
  Ik zei “ik denk”, maar ik weet het niet.
  Groet,
  wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.