Vrijdag Zindag nr. 2

2 gedachten over “Vrijdag Zindag nr. 2

 1. Dubbel perspectief en één uit een aanbod? Dat veronderstelt dat er bereidheid bestaat daarvan kennis te nemen, en die bereidheid wordt steeds minder in de discussie over Feiten en Alternatieve Feiten. Veel mensen vinden het leven veel te ingewikkeld om een spel te spelen en zoeken zekerheid in meningen die de hunne bevestigen. Stellige meningen die geen ruimte bieden voor nuances. Ik wijdde er mijn proefschrift “Beweren en Motiveren” (1977) aan, maar dat staat niet in de boekenkast van Trump natuurlijk!
  Het blijft interessant hoe actueel Jaspers “Psychologie der Weltanschauungen” blijft met aan de ene kant de mens die zijn “Halt im Begrenzten” en aan de andere kant de mens die zijn “Halt im Unendlichen” zoekt. Maar voor dat laatste moet je natuurlijke wel tijd en ruimte hebben.
  Opnieuw genoten van het stimulerende denkwerk, Haiku en dialoog!
  Wim Noomen

 2. Dag André,

  Een actueel thema de afgelopen dagen. Bij wat jij schrijft heb ik aan het volgende moeten denken: het bijzondere aan ‘mystiek’, het mysterie als het ware, is dat je wordt geraakt. Op deze wijze kun je aan de hand van hetgeen over mystiek wordt beschreven ‘eigen gedachten’ gaan vormen. Met andere woorden, mijn waarheid zonder dat het de waarheid is.

  Groet
  Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.