God 3.0

CCE31012014 - Version 4Verschenen bij Uitgeverij Parthenon (Almere) mijn nieuwe boek ‘God 3.0: Voorbij godsdienst en atheïsme; Hoe ziet God er uit in de 21e eeuw?‘. ‘God 3.0’ trekt lijnen door uit mijn eerdere boek ‘Zingeving als spel: Over religie, macht en speelse spiritualiteit‘ (Parthenon, 2010). Waar God 1.0 het traditionele godsbegrip van voor 1800 vertegenwoordigt, en God 2.0 de godsbegrippen omvat die zijn aangepast aan de modernisering, is God 3.0 het gidsbegrip voor de 21ste eeuw. Als elke godsdienst claimt waar te zijn, zijn ze dan allemaal waar? God 3.0 is niet langer exclusief bezit. Op haar gezag bestrijden godsdiensten elkaar niet langer. Samen pakken ze armoede, oorlog en milieuvervuiling aan. Religie wordt een toonbeeld van tolerantie.

Dit nieuwe boek bestaat uit zes hoofdstukken met elk tien columns van twee bladzijden. Elke column heeft een vraag als titel. Na elk hoofdstuk staat een gedicht dat de inhoud van het hoofdstuk poëtisch navertelt. In een bijlage worden de boeken besproken van 18 auteurs die over soortgelijke onderwerpen schreven. Het boek telt 172 pagina’s en kost € 14,90. Op de site van Uitgeverij Parthenon vindt u meer informatie. Lees ook het INTERVIEW dat Greco Idema van NieuwWij met mij had over mijn nieuwe boek.

Recensies:

Bert Altena,  Nieuw Wij, 26.2.14 klik HIER.

Bart Mijland, Nieuw Wij, 31.3.14 klik HIER

Koen Gerling, Nederlands Dagblad, 21.3.14 klik HIER

Jolanda Breur, Trouw, 26.4.14 klik HIER

Drie leeravonden over ‘God 3.0’, zie HIER.

Meningen over ‘God 3.0’:

Rik Pinxten: ‘Religie is terug als spiritualiteit, atheïsten zijn verwante zinzoekers, en de tijdsgebondenheid van de kerken wordt ruim gecompenseerd door de eeuwigheid van de zoektocht. André Droogers heeft in dit boek over religie en wereld spijkers met koppen geslagen!’

Paul van Geest: ‘Vroeger lazen we in de katechismus lessen van kerkvaders en geloofsverdedigers, nú lezen we God 3.0.

Manuela Kalsky: ‘Een spannende onderneming en een must voor alle interreligieuze bruggenbouwers en spirituele zinzoekers. Droogers creëert met God 3.0 nieuwe speelruimte in het landschap van levensbeschouwelijk Nederland. Hij verkent grensgebieden tussen atheïsten en gelovigen uit verschillende religieuze stromingen.

Let op: Het boek verscheen in november 2013 met onderstaand omslag. Zo is het nog steeds verkrijgbaar bij Boekhandel Jacques Baas in Driebergen. Een collector’s item! Neem voor een exemplaar met dit originele omslag contact op met deze boekhandel via 0343-518571, of via info@boekhandeljacquesbaas.nl . Met het nieuwe blauwe omslag is het boek verkrijgbaar bij alle andere boekhandels en bij bol.com .

CCE16112013 - Version 2

 

Eén gedachte over “God 3.0

  1. Allereerst gefeliciteerd met dit nieuwe boek. Een hele prestatie, een boek produceren. ik heb zelf ervaring met een vertaling, dat is al werk genoeg. Ik zal je nieuwe boek graag eens lezen.
    Je uitspraak hierboven over de waarheid in godsdiensten kietelt me alvast. Ik leef met de gedachte dat godsdiensten de waarheid van verschillende kanten belichten, en dat gebonden aan de tijd waarin zij bloeien, waarbij binnen zo’n stroming ook de diepgang van het geloof bij de individuele belijders verschilt. Zo heb ik me uit laten leggen dat de katholieke traditie onderscheid maakt tussen de letterlijke, de symbolische, de allegorische en de mystieke betekenis van bijbelteksten. Allemaal gezichten van de waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.