Druppels

DRUPPELS

Waterdruppels zijn lenzen die een universum samenballen. Ze zetten daarbij de wereld op zijn kop. Het zijn tijdgebonden doorkijkjes, want de wind laat ze vallen en de zon droogt ze op. Ze bieden heel even een geheel eigen beeld.
Op deze plek drop ik elke week een column over wat ik zie als ik kijk door de lens van levensbeschouwing, macht en spel. Aanleiding genoeg. Druppelsgewijs bied ik een tijdelijke visie op een stukje van onze wereld – tot de wind het beeld verwaait en de zon het laat verdampen. Vast geen gestage druppel die de steen uitholt. Hooguit een druppel op een gloeiende plaat. Heel misschien een druppel op dorstig land. In ieder geval: oefeningen in het kijken naar levensbeschouwing, macht en spel. (© André Droogers)


Wil je een mailtje krijgen na verschijning van een nieuwe druppel-column, meld dat dan via Contact. Je ontvangt dan elke vrijdag de link en bovendien een pdf van de tekst. Desgewenst kun je je zo ook weer afmelden.


NIEUWSTE druppel-column:

VERGEETWOORDEN

RECENTE druppel-columns:

KERKASIEL

 

MILJOENEN

NASHVILLE EN KINDERPARDON

WAT VERBEELD JE JE?

IN DEN BEGINNE

KERST VOOR ALLE RELIGIES

HESJES

WINTERSE SPEELWEEK

MEERVOUDIG

ZWARTWITTE BETEKENISGEVING

SPELTHERAPIE

BIJ NADER INZIEN

RELIGIE METEN

GODS BESTAAN BEWIJZEN?

BANKEN- EN KERKENCRISIS

KERK-BANK

OH MY GOD

VROEGERE druppel-columns:

Alle 200 druppel-columns, van 2013 tot 2018, staan in een gratis bundel, gerangschikt volgens thema in dertien hoofdstukken. Er is een e-book-versie en een PDF-versie.

Klik op de link hieronder. Beide versies zijn op aanvraag – via ‘Contact’ – ook los te verkrijgen. Voor het chronologisch archief, zie de volgende link.

E-book 200 Druppels

Archief

2013

2014

2015

2016

2017

2018

Recente berichten