Druppels

DRUPPELS

Waterdruppels zijn lenzen die een universum samenballen. Ze zetten daarbij de wereld op zijn kop. Het zijn tijdgebonden doorkijkjes, want de wind laat ze vallen en de zon droogt ze op. Ze bieden heel even een geheel eigen beeld.
Op deze plek schreef ik ruim zeven jaar een column over wat ik zie als ik kijk door de lens van levensbeschouwing, macht en spel. Aanleiding genoeg. Druppelsgewijs bood ik een tijdelijke visie op een stukje van onze wereld – tot de wind het beeld verwaaide en de zon het liet verdampen. Het was vast geen gestage druppel die de steen uitholde. Hooguit een druppel op een gloeiende plaat. Heel misschien een druppel op dorstig land. In ieder geval: oefeningen in het kijken naar levensbeschouwing, macht en spel.

Vanaf oktober 2020 verschijnen de druppels als onderdeel van ‘Vrijdag Zindag’, elders op deze site. Klik hier voor recente afleveringen:

Vrijdag Zindag

en klik hier voor het archief:

Vrijdag Zindag Archief

(© André Droogers)


VROEGERE druppel-columns:

Alle 300 druppel-columns, van september 2013 tot oktober 2020, staan in een gratis bundel, gerangschikt volgens thema in veertien hoofdstukken.
Klik op de link hieronder. Daar kun je de e-book-versie downloaden op je computer, tablet of e-reader. De PDF-versie kun je daar direct lezen.

300 Druppels E-book en PDF

Klik op de link hieronder voor het gehele chronologisch archief:

Archief 300 druppels

of zoek per jaar:

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Meest recente berichten