Druppels

DRUPPELS

Waterdruppels zijn lenzen die een universum samenballen. Ze zetten daarbij de wereld op zijn kop. Het zijn tijdgebonden doorkijkjes, want de wind laat ze vallen en de zon droogt ze op. Ze bieden heel even een geheel eigen beeld.
Op deze plek drop ik elke week een column over wat ik zie als ik kijk door de lens van levensbeschouwing, macht en spel. Aanleiding genoeg. Druppelsgewijs bied ik een tijdelijke visie op een stukje van onze wereld – tot de wind het beeld verwaait en de zon het laat verdampen. Vast geen gestage druppel die de steen uitholt. Hooguit een druppel op een gloeiende plaat. Heel misschien een druppel op dorstig land. In ieder geval: oefeningen in het kijken naar levensbeschouwing, macht en spel. (© André Droogers)


Wil je een mailtje krijgen na verschijning van een nieuwe druppel-column, meld dat dan via Contact. Je ontvangt dan elke vrijdag de link en bovendien een pdf van de tekst. Desgewenst kun je je zo ook weer afmelden.


NIEUWSTE druppel-column:

INTEGRATIE

RECENTE druppel-columns:

GOEDPRATEN

OPTIMISME

TRAGE CULTUUR

REVOLUTIES

DIALOOG

HAND OVERSPEELD?

FORTNITE: HOE RELIGIEUS ! / ?

BUITEN DE KERK GEEN HEIL?

ONNOZEL

VROEGERE druppel-columns:

Alle 200 druppel-columns, van 2013 tot 2018, staan in een gratis bundel, gerangschikt volgens thema in dertien hoofdstukken.
Hier kun je de e-book-versie downloaden:

200 DRUPPEL-COLUMNS e-book

 en hier de  PDF-versie:

200 DRUPPEL-COLUMNS PDF

Klik op de link hieronder voor het gehele chronologisch archief:

Archief druppels

of zoek per jaar:

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Recente berichten